Skærmdeling/ vanskeligheder med fokusering

5 sep

Nogle elever i folkeskolen har meget svært ved at fokusere på tavlen som kan være meget langt væk, og da udsynet til tavlen også kan være forstyrret af andre elever eller effekter i klasserummet, kan et stykke papir med det der står på tavlen være løsningen for nogle.

En anden løsning kan være at anvende den app som hedder ScreenCaster for iPad. Hvis vi fortsætter historien i det ovenstående eksempel, vil læreren kunne dele det han/ hun  har på sin iPad med den eller de elever som måtte have behov. Resten af klassen kan stadig se med på en elektronisk tavle eller via en projekter.
Delingsmuligheden i appen gør, at der kan deles dokumenter (fra eks. Dropbox eller Box, eller dokumenter der ligger på iPaden), websider kan vises på, og appen giver også mulighed fort at dele et whiteboard.
Eksempelvis kan læreren forberede et oplæg eller en dagsorden til den enkelte lektion til klassen. Oplægget kan være placeret på Google Doc og når klassen skal have forlægget præsenteret, kan den enkelte elev vælge at få dette vist på sin iPad, computer eller smartphone.

Appen fungerer kun envejs – dvs. at eleven ikke kan ‘røre’ ved det der vises. Det er derfor en tilsnigelse i denne sammenhæng at tale om at dele skærm. Stadig er det en oplagt mulighed for at imødekomme den eller de (!) elever der måtte have svært ved at rette opmærksomhed derhen hvor læreren måtte ønske – på trods af alle gode intentioner.

Der findes også andre muligheder for at dele skærm med både computer og tablet. Screencaster koster i skrivende stund  kr. 7 og er en af de absolut billigste. Det gratis at anvende appen på eget netværk, men det koster kroner at dele via det store farlige Internet…

/ Christian

screencaster

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: