iPad/ iPhone som skema

13 feb

Jeg har i et stykke tid arbejdet med at bruge iPaden/ iPhone som skema, og har fundet et program der fungerer på begge My tasks. Egentlig er det en to-do app, men den kan også bruges som kalender/skema, der giver et overblik over det daglige skema, som også er manipulerbar,  hvor det er muligt at tjekke af, efter hver aktivitet. Det er også muligt at lave underpunkter, hvis der skal laves flere opgaver under en bestemt aktivitet, korte noter til relevante informationer. Man kan lave en lille farvekode, for at tydeliggøre en ændring eller noget han skal være opmærksom på.

Jeg valgte en app, der kunne synkronisere skemaet via nettet, så det var muligt at arbejde med rettelser og ændringer, tydeliggørelser via nettet, uden at skulle  arbejde direkte med selve enheden. Så havde jeg muligheden for at lave rettelser, selv om eleven var ude af huset. Den bliver synkronisere via nettet, igennem Gmail -> tasks.

iPaden/ iPhone som skema rummer mange muligheder og der er ingen tvivl om at mange elever vil tage godt imod det, pga. den store motivation. Når man som jeg har været igang i et stykke tid, vil man ofte noget mere. Der er en del apps, der har mange af de ting jeg haft eftersøgt, nogle af dem gode og andre er hurtigt blevet kasseret!  Men desværre ikke nogen der kunne det hele, ikke hvad jeg er stødt på. Jeg savner muligheden, for at vælge imellem om aktiviteten skulle forsvinde eller stå svagt i baggrunden, link til social historie, anvisning, hjælp for at kunne løse en opgave (evt til noter, pages…), koble mail sammen med skemaet, underpunkter der viser hvilke opgaver der skal løses, som igen skal kunne farvekodes, linkes osv. en slags kalender, to-do, notesbog i ét!

Skrevet af  Kristian Hansen, pædagog

 

oversigt over ugedage

dagskema, hvor en enkelt aktivitet er fremhævet ved farvekode

dagskema, hvor en enkelt aktivitet er fremhævet ved farvekode

ny aktivitet

oprettelse af ny aktivitet med note og tydeliggørels

Reklamer

2 kommentarer to “iPad/ iPhone som skema”

 1. Anne Sejersen 17. februar 2013 hos 12:30 PM #

  Hej Kristian,

  Syntes også jeg har afprøvet massevis af skema apps uden helt at finde en der kan det hele!
  Vi har et par elever der har glæde af at bruge istudiez Pro. Fordelen med dette program er, at det kan synkroniseres mlm flere devises samt at det kan samarbejde med IOS kalenderen på ipaden/iphonen. Det er endvidere muligt, at tilføje noter eller opgaver til de enkelte skemabegivenheder. Desværre er det temmelig tidkrævende og ulogisk opbygget at få skemaerne oprettet, men når først de er der kører det jo af sig selv. De billede ikoner man kan koble på fagene er desværre ikke særlig relevante.

  Til de yngre elever der ikke er så sikre læsere syntes jeg ” visual shedule planer” er et godt bud. Her kan man tilføje egne billeder eller vælge mellem de mange ikoner i app’en. ydermere kan man både tilføje videoinstruktioner, lydklip,noter, og tjeklister til fagene/begivenhederne! Skemaerne kan vises i dag, uge og månedsvisning. DESVÆRRE er der ikke nogen synkroniserings funktion. Man kan dog eftersigende koble ipaden til computeren/iTunes og gemme hente filer ( men det kunne jeg sgu ikke lige gennemskue)

  VH Anne sejersen – skansevejens skoles autismeafdeling, Fredericia

  • Kristian S. Hansen 3. marts 2013 hos 9:44 PM #

   Hej Anne

   kan se vi er lidt i samme båd 😉 Kan ikke helt finde det vi leder efter.
   Har kigget nærmere på nogle af de programmer du nævner. iStudiez Pro, virker meget interessant, dog træls det er så tidskrævende at få bygget op. I perioder ændrer jeg ofte en del i elevernes skemaer, så derfor sådan et program ikke optimalt at bruge. Det ser ud til passe godt til de ældre mere velfungerende elever, hvor det ikke må skille sig ud fra det “normale”.
   “Visual schedule planner”, ser meget spændende ud, og dog alligevel uoverskueligt. Er det også i praksis?
   Er lige stødt på “first then visual schedule”, som ser ud til at minde om “visual schedule planner”, hvor det også er muligt tilføje egne billeder, lyd og video.

   Kristian

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: